Dangling Rainbow Hearts
nAtAsyA nAdiA bT dAhAlAn
9tEEn yEArs OlD 2011
21 dEcEmbEr 1992
sintOk,kEdAh
fEll in lOvE with AimAn jAmAlUddin

cHentA hAti sAyA

Daisypath Anniversary tickers

blOg sAyA

Daisypath Friendship tickers

Thursday, 20 September 2012

RAYA vs LANGKAWI vs PANGKOR




Assalamualaikum..

dah lama x berdiari akhirnya hari ni tercetus sikit idea nk update blog ni..
dah berhabuk skit dah 5 bulan x tulis apa2 dlm blog ni.

okay my hari raya story tahun ni x la berapa best sgt..
lepak rumah ja..


SELAMAT HARI RAYA :)



wif my grandma :) love you


PULAU PANGKOR

raya ke dua my family decide nk g p.pangkor..
saja nk pi bercuti..the best ever raya sbb kami dh kluar bercuti 2nd day raya..
malas nk cerita byk just nk upload gmbar ja


okay yg pi tu 3 family..
family aku,kak aku n family sepupu aku



neh atas ferry..ok gemok :P



my father and my cousin
punya xsbar  nk p mengail



here i am....



nice view right...miss this moment



abah gan ma nk buat romantik <3



kt sini best..temple cina kott
kat kolam ni da ikan besarr gillaa kot..

otw balik kami singgah kat kuala sepetang nk pekena mee udang
ramai orang kata mee udang sini memang KAW2



nanti pi cari kedai neh..memang TERBAIKK!!




mau x terbaikk tengok udang dia la..
rm 11
memang puass hati




PULAU LANGKAWI

BAlik dari p.pangkor,abah kata xpuas mengail pula..
raya kelima ::kami pi langkawi pula..puas berjalan dari pulau ke pulau



my family and makngah :)
the blue blouse :)



tudia tudiaa kami naik bot neh la p mengail..
tidoq atas bot ni semalam..sakit belakang tu xpyh nk habaq la...
singgah pulau kecil utk mandi2




nice view from the sea right?
my lit sister and my father..
love this pic soo much 




So raya neh memang the best ever raya utk aku...
x lekat di rumah langsung..

*busy dengan segala mak nenek presentation,test and final exam :)









TAHNIAH!! Shila Amzah JUARA ASEAN WAVE 2012



Berkat usaha beliau yang begitu bersungguh-sungguh dan doa dari seluruh rakyat Malaysia, akhirnya penyanyi Shila Amzah dinobatkan sebagai Juara Asian Wave yang baru saja berakhir sebentar tadi. Shila Amzah sememangnya telah mengharumkan nama Malaysia bukan sahaja di peringkat Asia malah tentunya peringkat antarabangsa.
Persaingan antara peserta yang cukup sengit tidak menghalang pelantun lagu ‘Patah Seribu’ ini memberikan persembahan yang terbaik sehingga mendapat sorakan gemuruh dari rakyat China dan pujian yang melambung dari juri-juri pertandingan Asian Wave.
Ketika pertandingan berlangsung malam tadi, Shila Amzah telah menyanyikan sebanyak 3 buah lagu iaitu Gemilang (Jaclyn Victor), Grenade (Bruno Mars) dan sebuah lagu Mandarin.
Kemenangan ini sebenarnya adalah kemenangan semua penyokong Shila Amzah (#Shilalas) dan warga Malaysia yang tak putus-putus mengundi Shila Amzah untuk kategori peserta popular. Shila bertarung bakat dengan 5 finalis lain Asian Wave daripada negara China, Korea Selatan, Singapura, Thailand, dan India.
Persembahan Forever Love
Penampilan Shila Amzah dalam pertandingan Asian Wave Shanghai menerusi lagu Forever Love nyanyian asal Lee Hom telah berjaya menarik perhatian juri serta penonton yang mengikuti program tersebut.
Malah, salah seorang juri pertandingan itu iaitu Eric Moo telah melabelkan Shila sebagai seorang Superstar yang berjaya membuatkan penonton rasa meremang dengan gaya vokal mantap nyanyiannya itu.
Lebih teruja lagi, apabila juri yang berasal dari Malaysia tetapi telah menetap di China berjanji akan menunjukkan persembahan Shila kepada Lee Hom.




credit to rentakartis.com


*proud to be malaysian

Friday, 20 April 2012

APRIL two 0 one TWO

Assalamualaikum..


akhirnya mood aku utk berblogging ada semula..
ekceli aku skrg tgh busy dgn sgala mak nenek test..
sbb lebih kurang 2 minggu lg aku akn bergempur semula utk mndapat pointer 3.5 ke atas..
sbenarnya aku xdak bnda nk story..
tapi nk story jgk psl bulan APRIL neh..
byk benda jd bln neh..


1. birthday iman my little bro
2. birthday my sis
3. my sis wedding
4. anniversary day my dad and mum
5. birthday my bro

okay mmg byk event...
so aku xdan nk berblogging dah..
just to say hye to my friends...

i love you :)


okay neh pic dlm kereta api okay


okay neh terlena pon dan pose cun lagi sbb tnggu train lama :)










Thursday, 15 March 2012

LAGI KANAK-KANAK DIBUNUH KEJAM !

Assalamualaikum...

rasa mcm entry neh la sgt mndpat tarikan ramai skrg..
sbb kes terbaru seorang knak2 dibunuh dan di bakar dgn kejam..
smpai xdpt di knl pasti mayat tersebut...



Suspek Kes Bunuh Nurul Nadirah Bakal Didakwa Di Mahkamah | Suspek Kes Bunuh Dirang Bakal Didakwa | Pihak Polis sedang dalam proses menyiapkan kertas siasatan untuk mendakwa suspek yang membunuh dan membakar Nur Nadirah Abdullah atau lebih dikenali sebagai Dirang.
Buat masa ini polis masih menunggu beberapa lagi laporan dari jabatan kimia untuk menyiapkan kertas siasatan dan akan dikemukakan kepada pihak pendakwa raya untuk tindakan selajutnya.
Tiga dari empat suspek yang ditahan didapati positif dadah jenis metamphetamine dan “ice”. Dua dari suspek tersebut juga didapati mempunyai rekod jenayah untuk kes dadah dan curi.
neh plak sms ugutan yg diterima oleh ibu bpa arwah Dirang..
yg aku musykil nya cmna si lahanat2 neh tau no handfone ibu bapa dia.mesti org trdekat neh..
apa la salah knak2 tuh..byangkan la jika anak sndiri jd mcm tuh...
mau x meroyan setahun..

###lau terbukti pesalah tuh,cuba bkar jari dya ja smpai hangus..biar dya rsa peritnya###
#AL FATIHAH dan smoga roh nya tenang disana..AMIINN..


lots of love,

Wednesday, 14 March 2012

YOU ARE MY FRIEND !




Assalamualaikum..

sperti yg hampa tau kn friend tuh mksudnya kawan atau sahabat kn..even byk kwn2 aku yg mgkin lupa kt aku tp aku xpnh nk lupa kwn2 aku smpai mati..
sbb hampa yg byk ajar aku baik bruk khidupan neh..
mgkin aku skrg ska dok sorang or jrang contact kwn2 aku tp aku ttap igt hampa semua..
x kira la hampa prnah gduh ka baik sgt ka dgn aku..

seriously aku mmg sorang2 skrg..
plih jln sorang2..
study sorang2..
tp aku x prnah lupakan hampa semua..
aku malu aku mgkin dh tak setaraf dgn hampa..
aku mgkin x seperfect kwn hmpa yg baru kn tp aku cuba jd mcm dlu..

aku hrap hampa la kwn akhirat aku wlaupun skrg mungkin kta smakin jauh..
tanpa hampa semua aku mgkin x knl apa itu persahabatan yg ikhlas..
skrg aku makin sdar mna satu kwn seronok and kwn susah..

kdang2 aku prnh jgk trpkir klau aku meninggal nanti,
agk2 spa kwn2 yg akn jenguk aku..
akan cium dahi aku,
akan iring aku ke kubur..

My dear,please be my friend till the end..
i love you more than my boyfriend..




Sunday, 4 March 2012

First entry untuk 2012

Assalamualaikum..


di sini ingin memohon kemaafan krna neh laa 1st entry mistachenta utk thun neh..
pa yg best nya psl thun neh??
bg aku best nya thun neh la last tarikh cntek utk plih tarikh kawen 12/12/12..


betoi x??


tp bkn aku la yg akn kwen..aku lmbt g..usia msih muda beb 








thun neh my dream ::




aku nk blajar sgguh2 and nk mantainkn result aku
INSYAALLAH!!!






actually,result aku utk sem 2 lps Alhamdulillah still mantain beb..
i got 3.64 so average nya utk sem 1 and 2 :: 3.65


::sem 3 neh aku nk sgt dpt 3.8...doakan aku yah :)


another story::


aku masih bhgia bersama mr pauss aku ok??
he always make me smile AAUUUMMM ...






my life is incomplete without you bebee !! 
boley tara tuh???








#lapar mekdi la..aiman blanja mkn mekdi bolehh??