Dangling Rainbow Hearts
nAtAsyA nAdiA bT dAhAlAn
9tEEn yEArs OlD 2011
21 dEcEmbEr 1992
sintOk,kEdAh
fEll in lOvE with AimAn jAmAlUddin

cHentA hAti sAyA

Daisypath Anniversary tickers

blOg sAyA

Daisypath Friendship tickers

Wednesday, 21 December 2011

Happy Birthday To mE !!!

Assalamualaikum.....

Entry di ats nk story psl sebeday aku yg x brapa grand mcm hampa ok..
just majlis kecil ja..
tp cake  sedap! tau..
 my bufday on 21/12/2011 kemarin ok..
sedey mmber blog x wish pon..
only friends at facebook je..


x blh syok sgt besday nehh..
aku cdang nk blik penang hari neh tp ma & abah x bg..
depa sruh aku smbut dgn depa dlu..
esok nk smbut dgn my hubby mokk plak...




neh da ckit cenderajiwa kt hampa yg bca blog aku :)


neh bukan aku..my little sis yg suka nyebok!!


neh my sis yg  nk jugak pose ok !!


bufday girl 1,2,3 fuuhhhh!!!


neh my cake..moist choc cake..sdap!!
my name is mistachenta ok !



yummmy!!!!


xtau salpa depa nk couple jgk.. :)


nk mkn sorg2..xmau share !!!! heheh


nice n love this picture !


lastly my dad yg tgh menyenponsor suma tuh..heheh
love u abah !!!



p/s : nak hadiah buleyy??spa nk bg gitau aku  yeeahhh !! 

Tuesday, 20 December 2011

HELLO FINAL EXAM

Assalamualaikum...
hyee...

hari neh xdak benda nk story tp nk ckp sal final exam aku..
Exam aku start 29/12/2011 and end on 6/1/2012
smpai thun depan..lama gila kn??
huh aku dh la tak study apa and balik Sintok pon x bwk blik buku..
sbb aku nk relax kn muscle2 aku.hheheh
bkn nk hot poyo tp serius aku mmg xmau study kt umh..
tunggu balik penang esok and then start study..


ok aku target brapa hah kali neh??
x brani la nk target..
tp hrp2 still xjatuh terok dr result sem lps..
aku trpaksa study hard  utk mgelakkan dr jd  mcm bwh neh..



ok takmau2 buat keja cmneh..
rosak msa depan ja..
sapa2 yg terasa sorryy :)

aku da 6 subjek sem neh..



English (dr tadika blaja x hbis2)


Exercise Therapy (help me)


Surface Anatomy(bolley la ckit)


Pathology (byk kena hafal)


Biomechanic (carry mark aku terookk)


Kinesiology (bulleeyy laa)



nmpak tuh??
hendak seribu daya kan,neh alasan ja byk..
hrap2 dpt buat sem neh lbih dr sem lps..

p/s:: DOA kan aku yahh...thanks 


please ! please ! please !

Sunday, 11 December 2011

Hai awak WESTERN ke KAMPUNG??

Assalamualaikum...salam sejahtera :)

today i want to story u all suma psl FOOD ok
 (ok mengedik nk ckp omputeh)

ok kembali sperti biasa di villa aku neh aku tringat nk wat entry psl makanan..
sbb apa makanan??
IKOT SUKA HATI DEN LA..
tringat kt my mummy yg rajin sgt msak kt rumah..
and myebabkan si NATASYA NADIA gemok ok..
dh masok sebulan tau aku tak balik KEDAH..

ok just nk tanya korang je skrg korang suka western food or kampung2??
mcm bwh neh::




neh ka plihan korang???


atau ini kan??(perut aku yg tgh bunyi)

TAPI TETAP DI HATI AKU KT BWH NEH::


neh org pgil cekodok pisang
aauummm!!


for u information neh fvrite aku..
lau da benda neh meratah saja pon sdap..
boh air asam ckit...pehhhh..
da spa2 suka x sayur manis betik neh??



aduuhh yg neh meleleh air liuQ aku..
nanakkkk!!!


so apa yg u all minat??bg aku makanan kampung la..(lapar trus)...
hehhehe saja nk bg ampa lapar mcm aku ..
ok so sokong la makanan MALAYSIA :)

BYE2 u ALL 


Saturday, 10 December 2011

ALAMAK KUNING NYA GIGI !!!

Assalamualaikum...slm sejahtera


Hr neh aku nk crita psl gigi..(xdak tajok len ka??)
ikut suka aku la blog aku kn???
hehheeh
tajuk ats neh x ditujukan kt spa2 k??
termasuk  NATASYA NADIA..






Gigi atau bahasa omputih nya TEETH (tau dak??)
sgt penting utk semua org..nk thu sbb apa?
sbb bila kita jmpa org kita msti la senyum kan??
xkn nk wt muka msam je..
lau senyum xnmpk gigi nnti org kata x ikhlas plak kn..
nak ke bila org tgk gigi kta nnti diorg kata


  EEHH GIGI DIA UWEKKK!!!


sbenarnya utk pengetahuan semua gigi aku pon x la putih sgt..
cuba tgk org putih slalu nya gigi diorang xputih sgt..
cuba tgk org yg gelap cket gigi diorang mak oii putih berseri..
aku asa mmg lumrah hidup kot..
tp aku ttp nk share tips neh kt korang and aku nk wat jgk la...
tp aku kompius cket..ada yg dr kecik gigi mmg x putih pdahal diorang gosok gigi jgk kn??


apa yg aku merapu pon xtau..just nk share neh ok??
kesahihan fakta ini belum diketahui sbb aku tak buat la..


tipsnya::




Strawberry mengandungi enzim untuk memutihkan gigi. Potong strawberry bagi jadi dua, n then tonyoh kat gigi. Pastu bilas.kalau nk telan terus strawberry tuh blh.   


  Baking soda juga blh digunakan untuk memutihkan gigi.skrg banyak UBAT GIGI yang mengandungi baking soda untuk membuat gigi lebih putih.


Campurkan cuka EPAL dan baking soda then lumur ramuan tu kat gigi. Jangan lupa untuk bilas gigi tau nanti terlampau putih plak..hahah


elakkan cafein (teh,kopi,minuman bersoda,milo) yg ne leh tinggalkan kesan kotoran pd gigi..nak minum boleh tp gune straw(penyedut minuman)...

Lastly amaran keras:: HENTIKAN MEROKOK akan membuatkan gigi lebih enak dilihat..hheheh








INI GIGI SAYA OK??


AMBIK PIC JAUH NANTI KANTOI GIGI XPUTIH SGT :)


ABAIKAN BACKGROND YG CUTE HEHEH






SAPA SAYANG TASYA TEKAN BWH NEH :)









p/s::spa2 tau bila movie SATU MALAM KUBUR BERASAP akan ditayangkan tlg gitau aku ye :))




Thursday, 8 December 2011

CHURP CHURP FREE DAPAT DUIT..BESTNYA!!!!

Assalamualaikum semua ..

tasya hrp u all shat semua ok..
hri neh tsya nk gtau sal churp churp neh..





mesti ramai blogger dh tahu kan pasal neh??
tp napa x tolong tasya utk klik??ummm sedey..
actually tasya baru dftar semalam and dh promote kt fb tasya..
and xsgka shari dpt RM2.00 dh..
drpd tsya dok saja lyn fb bek mgadu kaseh bg diorg click kn??


Natasya Nadia


RM 2.00 earned.
RM 98.00 to go before cashing out!


untung la kn??sehari dh RM 2.00..lau 10 hari??

kalau skali org click dpt la RM0.20..ok la kn??
tasya asa berbaloi jgk join neh..nk tunggu smpai blh cash out la cmni..
lg pon tasya cuma guna facebook je bub twitter tasya x meriah sgt la..
if korang ada dua2 lg byk earning korang tau..
sama mcm iklan nuffnang tuh la..
make sure korang sign up..

sapa2 yg belom daftar blh daftar kt  bawah neh::


TEKAN SINI UNTUK DAFTAR


kt sana nnti korang blh pilih nk sign up guna twitter ke facebook ke ataupon kedua2 nya ok..
sangat mudah nk dpt duit melalui churp churp neh..
promote je sruh org click..
nnti dh buat kt sini,dtg la shoutbox sruh tasya click ok ??

and for BUDAK COMEL + HENSEM wajib tekan semua bawah neh...if korang ikhlas nk tlong tasya la k
sayang ampa tauu!!!


TEKAN sini SAYANG


KLIK sini sama SAYANG



thanks a lot yg sudi tekan and tlg tsya..
jgn lupa daftar kt atas tuh ok??
pastu tasya g terjah blog korang tasya sure klik..


THANKS

p/s::: klik la yg font wrna merah ok..tasya nk dpt 2kupang  :)



Kejam!!! Bayi Berumur 1 Bulan Dirogol dan Dipukul


Assalamualaikum wbt..hello..salam sejahtera


hari neh aku nk crita psl perangai binatang yg makin byk da kt muka bumi neh..
dulu org tua2 ckp,anak itu harta yg pling berharga tp skrg dh tukar..
dh jadi anak tu beban yg xguna bg diorg..
Mgkin skrg sifat kemanusiaan skrg dh xdak kan..
and aku x faham betoi..
Kalau x suka knapa x bg kt org yg nak??
nk maki pon xguna sbb diorg neh dh xdak sense nk trasa kot..
Berita neh paling sedih tau..
Tergamak diorg bt mcm tuh..AARRGGHH emo jgk lau da berita cmni..
neh aku ltk pic haiwan bg kita semua renungkan..


HAIWAN PUN LEBIH SAYANGKAN ANAK



BAYI INI BERUMUR 1 BULAN DIROGOL DAN DIPUKUL








Polis semalam cuba menyekat orang ramai daripada cubaan mengadakan perhimpunan sepanjang malam yang boleh mencetuskan kekacauan selepas seorang bayi berusia sebulan dilapor dirogol dan dipukul sehingga hampir mati. Mesej dalam Facebook mendedahkan rancangan untuk mengadakan upacara sepanjang malam bagi berdoa untuk keselamatan bayi berkenaan berhampiran kediamannya, yang dipercayai mangsa paling teruk kes penderaan kanak-kanak di Britain.
Bayi itu mengalami kecederaan teruk termasuk patah tangan, patah tulang selangka, kecederaan paru-paru dan lebam di seluruh tubuh. Menurut laporan lagi, semua tulang rusuknya patah. Lebih memeranjatkan, terdapat laporan menyatakan bayi itu turut mengalami kecederaan dalam kemaluan, dipercayai akibat dirogol.
Seorang lelaki dan seorang wanita dari Gravesend, Kent, ditangkap berhubung kejadian itu. Mereka bagaimanapun dibebaskan atas ikat jamin polis sementara menunggu siasatan lanjut. Satu kumpulan menulis dalam Facebook: “Penjarakan penjahat yang merogol dan memukul bayi berusia sebulan di Gravesend.”
Ia juga mendesak supaya nama pasangan berkenaan didedahkan. Seorang pengunjung lain menulis: “Pasangan itu perlu dipenjara dan tidak dibenarkan diikat jamin, Mereka adalah penjahat.” Seorang wanita menambah: “Kami terkejut dengan kejadian ini dan mahu menyuarakan ”sokongan kami terhadap kanak-kanak itu dengan mengadakan upacara khas untuknya malam ini.”
Bayi itu yang namanya tidak disiarkan, berada dalam keadaan tenat ketika dihantar ke hospital, Khamis lalu. Bagaimanapun, malam tadi, dia menunjukkan tanda-tanda semakin pulih selepas dipindahkan ke sebuah hospital di London. Polis turut menghantar pakar forensik untuk memeriksa sebuah rumah di Gravesend.
Jiran berkata, seorang lelaki dan seorang wanita tinggal di rumah berkenaan bersama-sama seorang bayi yang baru lahir. Mereka disifatkan sebagai peramah. Seorang jiran bagaimanapun berkata, dia terdengar bunyi orang bergaduh di rumah berkenaan, Khamis lalu.
Sumber: Daily Mail via Harian Metro Online + melayukini.net
P/S:: sama2 la kita ambik iktibar dr berita neh..sayangi la anak kita mcm mama and abah kita syg kita(tp aku xkahwin lg)..Peringatan utk masa hadapan.Insyaallah..


Wednesday, 7 December 2011

Langit Tak Selalunya Ada Pelangi

Assalammualaikum ..sawadikap..salam sejahtera..hello



Indah kan pelangi neh..kan lbih indah kalau tiap2 hari da pelangi kt langit kn..
hari neh aku nk story bukan psl pelangi tp psl RIBUT PETIR yg jadi hari neh..
Al-kisahnya byak benda jd hari neh kt aku::

 aku mengalami krisis cket dgn my mokk
 aku x breakfast and lunch tau(majok la punya psl)
 bateri laptop buat hal x blh charge
 charger hanset rosak(kena beli baru)
 hanset sony c903 aku rosak.bila slide tutup je skrin jd hitam trus...

Neh luahan hati aku::

sayang ohh sayang,
aku sayang hang la handphone..
janganla rosak lg ok..
ekonomi tak stabil lg neh..
tolong la paham...



then apa la nasib aku kn??
aku harap rainbow nanti akn muncul jgk(aceececece)
sapa2 yg ada hanset lebih DERMA la kt aku blh???
nnti ampa dpt PAHALA aku dpt HANSET..
ok x mcm tuh??



satu lagi nk gitau ok...and nk tanya blh??
awat semua blog follower aku cun melecun??
      ampa edit camna??
          serius cun...(jeles ok)
         ajar boley??



p/s::malas gila nk update blog skrg sbb Bb aku slow gila skrg..(besa la awal bulan)
      nanti aku nk update psl BAYI UMUR 1 BULAN KENA ROGOL..
      aku jd emo baca berita tuh..nanti k?? 
     

 CEKEDAUT!!!