Dangling Rainbow Hearts
nAtAsyA nAdiA bT dAhAlAn
9tEEn yEArs OlD 2011
21 dEcEmbEr 1992
sintOk,kEdAh
fEll in lOvE with AimAn jAmAlUddin

cHentA hAti sAyA

Daisypath Anniversary tickers

blOg sAyA

Daisypath Friendship tickers

Saturday, 10 December 2011

ALAMAK KUNING NYA GIGI !!!

Assalamualaikum...slm sejahtera


Hr neh aku nk crita psl gigi..(xdak tajok len ka??)
ikut suka aku la blog aku kn???
hehheeh
tajuk ats neh x ditujukan kt spa2 k??
termasuk  NATASYA NADIA..






Gigi atau bahasa omputih nya TEETH (tau dak??)
sgt penting utk semua org..nk thu sbb apa?
sbb bila kita jmpa org kita msti la senyum kan??
xkn nk wt muka msam je..
lau senyum xnmpk gigi nnti org kata x ikhlas plak kn..
nak ke bila org tgk gigi kta nnti diorg kata


  EEHH GIGI DIA UWEKKK!!!


sbenarnya utk pengetahuan semua gigi aku pon x la putih sgt..
cuba tgk org putih slalu nya gigi diorang xputih sgt..
cuba tgk org yg gelap cket gigi diorang mak oii putih berseri..
aku asa mmg lumrah hidup kot..
tp aku ttp nk share tips neh kt korang and aku nk wat jgk la...
tp aku kompius cket..ada yg dr kecik gigi mmg x putih pdahal diorang gosok gigi jgk kn??


apa yg aku merapu pon xtau..just nk share neh ok??
kesahihan fakta ini belum diketahui sbb aku tak buat la..


tipsnya::




Strawberry mengandungi enzim untuk memutihkan gigi. Potong strawberry bagi jadi dua, n then tonyoh kat gigi. Pastu bilas.kalau nk telan terus strawberry tuh blh.   


  Baking soda juga blh digunakan untuk memutihkan gigi.skrg banyak UBAT GIGI yang mengandungi baking soda untuk membuat gigi lebih putih.


Campurkan cuka EPAL dan baking soda then lumur ramuan tu kat gigi. Jangan lupa untuk bilas gigi tau nanti terlampau putih plak..hahah


elakkan cafein (teh,kopi,minuman bersoda,milo) yg ne leh tinggalkan kesan kotoran pd gigi..nak minum boleh tp gune straw(penyedut minuman)...

Lastly amaran keras:: HENTIKAN MEROKOK akan membuatkan gigi lebih enak dilihat..hheheh








INI GIGI SAYA OK??


AMBIK PIC JAUH NANTI KANTOI GIGI XPUTIH SGT :)


ABAIKAN BACKGROND YG CUTE HEHEH






SAPA SAYANG TASYA TEKAN BWH NEH :)









p/s::spa2 tau bila movie SATU MALAM KUBUR BERASAP akan ditayangkan tlg gitau aku ye :))




3 comments:

Lai Qma said...

hehehe..yelahh,gg lai p0m bile tgk aleq,kuning gak uh..
nk try la tips ni nty..tq share.. :)

EZAD AMIR said...

Sebut pasal gigi,tringat aq kt kwn aq kt sintok uum tu,
fulamak taik gigi berlapis2..
Dia suke rembat air aq..
Ngeri saat2 bsama dia..!!
Alamak kan kantoi lak aq ngumpat ni..
Xpe x mention name kan..
Wakakaakaka

mistAchEntA said...

:) lai ::welcome sygs
:) ezad amir ::mesti lps dya minum air tuh u pkir 10x nk minum ke nk sedekah kn kt dya? heheh